Nu är det ju(l) i november igen!

Tro det eller ej men det är inga äkta spöken, maror, vålnader och troll som du ser utan medlemmar i föreningen TågCentralen, vi som driver besöksmålet Minivärlden ideellt. En av de riktigt läskiga var Lasse K som iklädd mask och skeletthund skrämde alla barn och vuxna!

Flashback till 70-talet, 2 partypinglor ska ut och dansa. Grabbarna får definitivt köpa grisen i säcken om utvecklingen blev så här.

Spöktåget är väldigt populärt. Blandningen av läskighet och skojighet gör att barnen älskar våra Spöktåg och i år var det rekord med 220 besökare…

…och så här såg det ut de första 5 minuterna…

…caféet blev snabbt fullt och…

…vinnaren blev glad! Läskigast utklädd besökare 2019.

Efteråt tog vi lite läskiga foton, bland annat på en Anders Axelsson som denna eftermiddag höll sig innanför ramen…

…och det verkar vara efterfest för brudarna..

Efter ett lyckat Spöktåg 2019 är vi äntligen tillbaka i de vanliga gängorna, med många gruppbesök och VIP-kvällar, och landskapsbygge i Bökö.

Arbetet har påbörjats i Lidhult med fixering av luckor och skivor. Längst fram syns en cykelbana som ska väcka liv i modellen. Längst bak blir det en bilbana.

Johan kopplar febrilt el och gör om dåliga tillfälliga lösningar.

Våra nya medlemmar i landskapsgruppen jobbar sakta men säkert in sig…

…och vår gamla jobbar på som vanligt!

Det krävs ström för att torka håret!

Graham experimenterar med övergångar mellan landskapsskivor och Transjön i Bökö. Kanske är detta lösningen? Tyg med pålimmat landskap som flexibelt ansluter mot vattnet.

Det måste faktiskt finnas passagerare också, och lite belysning.

En av bilbanorna i Lidhult med en teknikskiva som skymtas till höger. På den ska all teknik byggas för bilbanans kontroll.

Pia fick den ärofyllda uppgiften att limma figurer.

I december var det dags för föreningens årliga julfest och efter att ha välkomnats i entrén av ordföranden, prickats av på listan och vandrat med ev. respektive den långa vägen in till yttre bergrummet fick man slå in sitt eget paket som skulle bli en del av dekorationerna inför Tomtetåget 2019.

Stor nyfikenhet på höstens arbete bland de medlemmar som inte aktivt deltar,  stödmedlemmar eller åldermän och ålderkvinnor. Denna kategori syns dock inte till på den här bilden.

Här har vi några respektive som beundrar Bökös böljande backar.

När alla anlänt bjöds det upp till vandring mot pepparkaksbordet där glögg och bara glögg  serverades.

Här ser vi både respektive och åldermän som storörat lystrar till Herr Ordförandes starka stämma redovisa för året och kungöra för det kommande.

Det är trångt, men mysigt på vår julfest, drygt 60 medlemmar och respektive.

Borden köade för att ta gröt och Bitte och Bengt inspekterade att alla fick. Eftersom Christer nu ska ta för sig var flera oroliga…

…så ni förstår att Åke blev glad när det fanns gröt kvar.

Tidigare kallades Julfesten för Julavslutningen men det är det inte tal om! Här arbetar man på cykelbanan, Anders, Danne och några fler ur landskapsgruppen.

Det gäller att finlira inför Tomtetåget den 27/12.

Calle och Hans-Göran testar med cykelbanan.

Okänd hand visar välkänd växt (julgran) som ska pryda någon av vagnarna på Lilla Småland. Hur Tomtetåget gick hoppas vi återkomma till. Det kom 300 besökare, REKORD, igen, så frågan är om vi hann ta några bilder? Vi får väl se!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.