Bra att veta

Vi ser verkligen fram emot ert besök här hos oss på Minivärlden. Här är några bra tips inför ditt besök:

  • Ett besök hos oss brukar ta mellan 1,5 – 3 timmar.
  • Här är barn och vuxna hjärtligt välkomna att upptäcka och uppleva miniatyrvärldar, modellbyggen och roliga aktiviteter.
  • Här får du fotografera och filma så mycket du vill.
  • Titta in på vår Facebook-sida.

Betalning
Hos oss kan du betala med svenska kontanter (SEK) och med de vanligaste konto-, betal- och kreditkorten.

Vi accepterar bland andra följande kort:
MasterCard, Visa, American Express, Maestro, Diners Club.

Utländsk valuta. Det är inte möjligt att betala med annan valuta än SEK.
Extra kontanter. Tyvärr kan du inte ta ut extra kontanter i våra kassor. Behöver du ta ut kontanter finns bankomat i Ljungby Centrum och vid Garvaren. Fråga i entrén om vägbeskrivning.

Biljetter och priser
Här hittar du entrépriser. Titta här för VIP-visningar/grupper. Minivärlden Ljungby drivs helt ideellt av föreningen Ljungby Järnvägsförening TågCentralen. Alla intäkter går till att skapa ett intressant besöksmål för dig med exempelvis permanenta och tillfälliga utställningar, miniatyrvärlden Lilla Småland, och roliga/skapande aktiviteter.

Café
I vårt mysiga café kan ni slå er ned och vila benen med en kopp café, saft, bullar och glass. Här finns tidningar och böcker att läsa eller tågkonst att vila ögonen på.

Djur
Det är inte tillåtet att ta med djur in på Minivärlden eller ha djuren kopplade utanför. Undantaget är SoS- och ledarhundar. Du kan rasta kopplade djur mellan träden vid bilparkeringen. Behöver du en skål med vatten till ditt djur så står entrépersonalen gärna till tjänst.

Effektförvaring
En obevakad garderob finns i entrén. Mindre effekter kan förvaras i biljettkuren under ditt besök. Observera att vi ej tar ansvar för personlig egendom eller kläder under ditt besök, oavsett om de placeras i garderoben eller hålles i entrén.

Fotografering/filmning
Alla besökare är välkomna att fotografera och filma i lokalen. Under stundom fotograferar vi även i marknadsföringssyfte. Vänligen meddela fotografen om ni inte vill vara med i bilderna. Tack.

Garderob
En obevakad garderob finns i entrén. Mindre effekter kan förvaras i biljettkuren under ditt besök. Observera att vi ej tar ansvar för personlig egendom eller kläder under ditt besök, oavsett om de placeras i garderoben eller hålles i entrén.

Grupper/VIP-besök
Titta här för VIP-visningar/grupper. Minivärlden Ljungby drivs helt ideellt av föreningen Ljungby Järnvägsförening TågCentralen. Alla intäkter går till att skapa ett intressant besöksmål för dig med exempelvis permanenta och tillfälliga utställningar, miniatyrvärlden Lilla Småland, och roliga/skapande aktiviteter.

Kvarglömda föremål
Har du glömt något? I entrén samlas varje dag kvarglömda föremål ihop. Fråga oss genom att skicka ett e-post eller Facebook-meddelande eller kom hit när vi har öppet.
Om du själv hittar något uppskattar vi om du lämnar in det i entrén.

Mat/matsäck
Medhavd mat får ej tas med in på Minivärlden. Bebismat kan naturligtvis värmas i vår mikro i caféet. I vårt café finns kaffe, te, saft och kylda drycker, bullar med mera. Utomhus är det fritt fram att slå sig ned i gräset och äta sin matsäck, om du städar efter dig.

Mobilladdning
I vårt café finns vägguttag där du kan kan sticka in din laddare för mobiltelefon och dator.

Parfym
Använd gärna parfymfria produkter för att hjälpa oss att ha en trevlig miljö för allergiker och andra känsliga.

Parkering
Vi har gott om gratis parkeringsplatser. Två platser för rörelsehindrade.

Rökning
Rökning är inte tillåten inomhus, men utomhus finns askkopp. Inga fimpar på marken, tack!

Shop
I vår shop kan du köpa böcker, filmer, souvenirer, tröjor, pepparkaksformar, tågsåpbubblor och andra skojiga saker.

Plåster och skador
I caféet/entrén finns plåster och första hjälpen.

Guidning
Vi har inga regelrätta guidningar utan har utformat miljön för att du på egen hand ska kunna uppleva och upptäcka Minivärldens aktiviteter och utställningar. Och här finns alltid någon att prata med och ställa frågor till, som gärna berättar lite mera. De flesta av våra utställningar har svensk, engelsk och tysk text.
Vid vissa tillfällen finns tysktalande ”guide” på plats. Titta på öppettiderna. När ni kommer på privatbesök är upplägget helt annat. Titta här för VIP-visningar/grupper.

Tillgänglighet
Vi har en ramp för rullstolar och permobiler. Lokalerna är ganska stora och man kan ta sig runt på de flesta ställena med rullstol. Handikapptoalett finns tillgänglig på förfrågan.

Toalett
Vi har en toalett vid entrén. En större toalett finns längst bort i lokalerna.

Turistservice
Turistbyrån, 0372-78 92 20.

Åka hem
Lämna gärna dina synpunkter och tips på förbättringar till entrén. Berätta för oss om det vi kan göra bättre. Berätta för dina vänner om det som var bra. Kom ihåg att packa in alla väskor, barn och andra saker i bilen. 😉 Välkommen åter! Väl hemma kan du gilla vår Facebook-sida eller lämna ett omdöme på Tripadvisor. Tack!