Före viruset

Så här i efterhand kan det vara intressant att veta vad som hände på Minivärlden före allt snack och verkstad om Coronaviruset.

Vid Läppens banvaktstuga närmar sig tåget en suddig dag…

…men motivet blev klarare och det visade sig vara sommar, någon gång i juli och tåget kämpar sig uppåt för att sedan sjunka mot Lidhult.

Ja, sommar är det inte, men tomtarnas verkstad har stängts för säsongen. Så här fint blev det med all snö som tomtarna kokat. De hade maskinen inställd på snö-kokning och inte gröt-kokning. Vi ses nästa år! (Tack till Täckfabriken i Vittaryd!)

Årets 3D-projekt är inne i slutfasen med projektdeltagarna, från vänster, lärjungar och ev. blivande studenter, Oscar Andersson och Alfred Steen, samt illustratör Anders Holmberg och verkmästare Björn Kinnby.

På Lidhult arbetade Danne med några specialeffekter som blir unika! En gubbe som går och cyklister som cyklar.

På Bökö borrar man efter olja eller belysning, oklart vilket, men taket försköts som vid en storm!

Lasse fick en hedervärd uppgift, populär vid många svenska medieredaktioner av idag: brunmåla helt vanliga XPS-skivor för att täcka in dem, så att det inte kan falla av rester och korn som förstör den fina anläggningen och miljön vi har skapat!

Gun däremot hon sådde där hon stod…

…och fick hjälp att skörda av Katrin – fantastiska träd…

…och Pia skrev kanske ”klart” eller ”nästan klart”, eller eventuellt ”färdigt”…

…medan Lasse doppade fingrarna i det gröna, och då är det inte frågan om vederbörandes jordbruna rulltobak!

I slutet av januari samlades ett urval av våra stolta sponsorer och partnerföretag för att under fd. direktör K-G Salomonssons  bevingade ord få en inblick i vårt arbete, framgång och hur mycket de betyder för Minivärlden. Tack! Tack! Tack!!!

I slutet av januari samlades också Lilla Smålands landskapsgrupp för att få en presentation och djupare insikt i hur vi har tänkt vid grundutformningen av Lilla Småland, och hur fantiserar om att allt ska bli när det är färdigt! Johan som gjort layouten presenterar.

Det är mycket att smälta tycker Angelika (som varit med längst!), Anki, Lilian, Marie, Gun…

… Inger, Bitte, Pia, Lasse, Carina, Lasse, Bodo (lika länge som Angelika), Lasse, Hans-Göran, Kalle (dold) och Anders…

…och sedan samlades alla för att para ihop landskapsskivor med bilder enligt metoden ”Beck-gruppen parar ihop mord med platser”.

Johan fick lugn och ro att arbeta med elsystemet på Lidhult Område 1-3.

Sist men inte minst har vi fina bilder från Schultzegruppen som arbetar för fullt med att pyssla om, renovera och förbättra Dr. Schultzes modelljärnväg inför våren och sommaren. Från vänster Bengt, Håkan, Lasse och Björn. Vi saknar några på just denna bild, exempelvis Bodo, Lilja och Bengt R.

Som ett bergtroll bakom banan dyker han upp, Lasse, och justerar bergen.

Om Björn vilar, eller arbetar, ja detta funderar ännu de lärde kring.

Men Bengt vilar just nu eftersom Håkan skrattar. Bengt måste ha dragit en rolig historia!! Vi gjorde det för att vi tyckte det var skôj, som Magnus Samuelsson sa på invigningen av Aston Delta Järnväg, 2012. Det ska vara skoj 🙂

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.