Spöktåget 30/10 samt 2/11 kl 10-15

Öppet kl. 10-15.

I år kommer vi att ha öppet med Spöktåget både torsdagen den 2/11 och lördagen den 4/11.

Umgås med hela familjen på Halloween. Skräckfylld njutning och pyntade miniatyrvärldar. Roliga tävlingar med vinster. Kolla också in vårt läskiga spöktåg på Lilla Småland. I Millans Café har vi självklart giftiga bakelser. Men det går inget stort tåg som du kan åka med i. Vi bara kallar det för Spöktåget för det låter så spännande 🙂

Kom och se läskig ut! Läskigaste utseende/utklädning vinner.

Det här är vårt läskigaste tema. Vi ser läskiga ut. Hela lokalen ser läskig ut. Du ser kanske också läskig ut. Läskigast vinner en T-shirt! Vi tar ett foto på dig i vår läskiga spökram i vårt läskiga spökljus. Sedan utser vi en vinnare. Det kan bli du!!!!!

En riktigt jätteläskig spöktunnel.

Den som går in där vill gärna gå ut :-))))) (Nej det är kanske inte så farligt som det låter).

I år har vi återigen skapat en upplevelse utöver det vanliga. En 20 meter lång tunnel med överraskningar och skräck, läskigt ljus, grymma ljud och levande spöken. Du får testa helt enkelt.

Spöktunneln är öppen kl. 10:30, 11:30, 12:30, 13:30 och 14:30 (eller kanske hela tiden. Det beror på om spökena överlever  Hooooaaaaa)

Vem vinner godispumpan?

Du kan också leta pumpor på Minivärlden och vinna stora godispumpan! Många barn har vunnit denna genom åren. Nu kanske det är din tur.

Vinnare av godispumpan på Spöktåget 2023

Grattis till Hulda Kårehammer, 7 år från Jonsboda, Vittaryd och Oliver Nylén, 9 år från Ingelstad!!

Här ser du en av de första lyckliga vinnarna 2016, Elias Ramström, Halmstad

vinnare-pumpa_elias-ramstrom_img_3158

 

Som vanligt är det massor att se och uppleva.

Du kan se alla våra utställningar och miniatyrvärldar, köra tåg, se på bio, fika och mycket annat. Det finns alltid något roligt och intressant för alla på Minivärlden. Haren & Sköldpaddan, sommarens succé kör för fullt. Och robotbanan är laddad. Legohörnan väntar på dina fantasiskapelser.

Lilla Småland är namnet på vår fantastiska miniatyrvärld, en historiebok och modell som visar de stationssamhällen som en gång fanns inom Ljungby kommun – längs Bolmenbanan och Skåne Smålands Järnväg. Allt i denna miniatyrvärld är handbyggt från scratch. Detaljrikedomen är mycket stor och en upplevelse för alla.

Doktor Schultzes återuppbyggda tågmodell ”Landets Somewhere” rullar på som vanligt, men se upp när spökljuset släpps på….

Vi har fått tillbaka Camilla Odgaards fantastiska dockskåp som visades upp under sommaren. Inte mindre än 12 små mästerverk att njuta och fascineras av.

Om du missade Nils-Inge Gustavssons fina modeller av kända bensinmackar, eller en del av Willy Bergs samling bilmodeller så passa på nu i höstmörkret.

Och inte minst, Jonas Richthoffs underbara monter över slaget vid Narva år 1700 måste bara ses.

Välkommen till Spöktåget! Om du vågar… Hooaaaaauuuuuiiiiiiiii

Du gillar kanske också...