Boka biljett?

Miniatyrvärldar, utställningar, historia, aktiviteter för barn, café, biograf, tennsoldater, LEGO Fantasy, dockskåp, bilnostalgi, modellmästarna

Minivärlden Ljungby är en upplevelse för hela familjen – för barn, vuxna, män, kvinnor, tågnördar, teknikintresserade, LEGO-fantaster, konstnärer, hantverkare, kreatörer, fotografer, modellbyggare, historiker, berättare, författare, bilentusiaster, campare, tågluffare. Ja alla typer av yrken och personer kan hitta något här som är intressant, engagerande, spännande, roligt, unikt, fascinerande.

Upptäck Minivärlden. Upplev Minivärlden.

Ingen bokning krävs

Redan förra sommaren lärde vi oss att flödet av besökare fungerar väl. Vi begränsar antalet besökare till 150 stycken samtidigt och släpper in efterhand som det finns platser.

Max 150 besökare samtidigt

Detta gör vi för att kunna hålla en bra distansering i lokalerna. Vid 150 samtidiga besökare har varje person 5 egna kvm rent teoretiskt. I praktiken blir det mycket mer då de flesta besöker oss i mindre grupper – 2, 3, 4 etc. – som brukar hålla ihop vid besöket.

Vi tar gärna emot gruppbesök

Mellan våra öppettider är det alltid möjligt att boka ett gruppbesök eller kanske en VIP-visning. Läs mer på denna länk.

I de flesta fall håller vi då på med att bygga på vår miniatyrvärld ”Lilla Småland” och det kan vara lite rörigt i lokalerna. Därför kallar vi det för byggvisning. De flesta grupper tycker bara att det är roligt att få se lite bakom kulisserna.

Besöksregler under Corona

Just nu har vi ju inga direkta Coronarestriktioner längre i Sverige, men vi har alla lärt oss att ta hänsyn till andra.

    • Håll distansen till andra, utanför och inne i lokalerna.
    • Släpp inte barnen att själva springa runt, utan ta ditt föräldraansvar.
    • Är du förkyld, hostar, nyser, har feber bör du helt enkelt inte besöka oss.
    • Tillhör du någon riskgrupp gäller Folkhälsomyndighetens riktlinjer.
    • Är du inte vaccinerad gäller Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Sommarliv på Landet Somewhere

Sommar 1/7-10/8

Upptäck och upplev våra fantastiska miniatyrvärldar, aktiviteter och utställningar. Öppet 1/7 - 10/8. Måndag - lördag kl 10-15. Söndag stängt.

Hösttåget 14/9

Vilken Minivärldslördag det blir. I somras satte vi besöksrekord och nu har laddat upp med massor av experter för dig som vill veta lite mer. Öppet 10 - 15. Välkommen hela familjen.

Spöktåget 30/10 samt 2/11

Öppet kl. 10-15. Hoooaaaaaauuuuuuiiiiiiii. Vågar du? Hittar du alla pumporna? Skräm oss med din läskigaste klädsel.

Vårtåget 15 mars

Öppet kl. 10-15. Möt våren på Vårtåget 2024. Hela Minivärlden står redo för dig och hela familjen att upptäcka, uppleva och fascineras av.