Modellbilar – Willy Berg

Bilar är mitt liv

Uppvuxen i baksätet i familjens amerikanska taxibilar, fastnade Willy tidigt i det så kallade Volkswagen- och Porsche 356-träsket. Detta, mycket tack vare att VW var så kul att köra i skogen plus en viktig faktor, fadern sadlade om från Taxichaufför till VW-försäljare, vilket betydde att det var billigt att byta ”folkvagn”.

Porsche och Volkswagen

Porsche 356:an från 1961 blev en familjemedlem 1981 och har använts både på kontinenten och i våra nordiska grannländer. Till våren väntar nya äventyr.

VW:n är från 1954. Motor? Naturligtvis en Porsche-motor. Originalmotorn från VW får vila tills vidare även om den också går bra. ”Folkan” har sällskap av ytterligare tre Folkor hemma hos Willy. Visst är det härligt!

Över 2 000 modellbilar

Modellbilsintresset har funnits hos Willy sedan barnsben och har bara resulterat i fler och fler bilar. Konstigt?  Den totala samlingen modellbilar ligger på mellan 2.000-2.200 bilar. Vem vet? På Minivärlden visar vi ”bara” upp några hundra.

Här kan man prata om bilnostalgi, veteranbilar, bensinmackar, bilmodeller, högertrafik, vänstertrafik, gamla vägmärken, renovering, krom, skinnsoffor, hästkrafter, motorolja, bakaxlar. växellådor och mycket mycket annat.

Du gillar kanske också...