Schultze spårar spår

Oktober 2019. Mycket folk och lite verkstad? Knappast. Här kan du botanisera i Kalmars besöksmål och en förstärkt landskapsgrupp. Och vad händer hos Dr. Schultze?

”För erotikens faror, bevare barnen små,
som inte har ingen en aning om hur illa det kan gå.
Nej, låt dom hoppa hage och leka militär
och skjuta på varandra med leksaksgevär.
Låt barnen kriga lugnt snällt så glömma de allt sexuellt.
som hotar dem från alla håll och nog är det väl tur,
att vi här i landet har ordning och censur.”, så skrev Cornelis Vreeswijk 1965. De kommer i framtiden att kunna beskådas på Lilla Småland!

Här gäller censuren! TV1:s barnprogram Tippen, vars scenografimodell vi tillskänkts och som Tommy Linnér nu reparerat. Taket hade rasat.

Så här ser den ut i sin helhet! Fantastiskt kul att få visa upp hos oss!

Vi måste vända tidigare! En diskussion om en vändslinga efter Piksborg för att tågen inte ska behöva gå hela vägen förbi Angelstad till magasinet BB Mitt. Johan menar att det aldrig funnits någon vändslinga och då borde den inte finnas, men eftersom vi är flexibla, vi har ju exempelvis hus som inte fanns eller som eventuellt fanns, granar stod inte på just den platsen, ett sjöodjur i Transjön och andra saker så föll han till föga och har nu ritat in ett spår som Tommy och Åke lagt banvall till. Alla nöjda!

Schultzebanan, vår pärla, organiserar sig så alla vet vad som ska göras, repareras, förbättras och förändras, samt vad som ska vara som det är nu. I cirkeln: Håkan, Anders, Roger, Kim, Bengt R, Björn S och Lasse Fors. Några frånvarande som är med i gänget!

Från en annan vinkel. Det var mycket bra stämning efter detta och arbetena kom igång direkt.

Natt på sträckan Bökö-Lidhult med banvaktstugan Läppen i bakgrunden. Tjärnen ligger blank.

Ojoj vad kul vi har, på fotot. Annars går de mest och tjurar över att få massor med extrajobb av Johan, i detta fall justera skivor.

Lennart har utvecklat en infästning av XPS-delen på hissluckor och ska få äran att implementera detta på samtliga hissluckor.

Roger som relativt ny medlem har fått engagera sig i biblioteket, planorganisation för Lilla Småland med en aktivitetstavla samt dammsugning.

Anders Andersson saknade Calle Grahn men satte ihärdigt igång med nya XPS-modeller efter gediget underlag från Johan. Om de vill vara riktigt noggranna så har de en proffslasermätare för att få fram riktiga mått på hus som står kvar ännu.

Besök av de saknade; Ingemar med fruga Birgitta. Ingemar har börjat återhämta sig och har varit hos oss efter detta några gånger. Nu ska han få koppla el och lägga räls om han vill, vågar och kan. Ronny som är pensionär numera har många hedersuppdrag men kommer nog snart till insikt om det viktigaste uppdraget;  TågCentralens arkiv, bibliotek och föremålssamling. Välkomna tillbaka!

Bitte målade om griffeltavlan.

Johan, skattmästare och Anders, direktör gick igenom budgetarbete, bokföring och bettlerier.

En som blivit inlåst bakom lås och bom är inte Amanda. Hon tillverkar bara tegelfasad på den tunnelportal som Axelsson snidat till.

Kaffe är viktigt tycker Tommy och Graham.

Så här fint blev det.

Landskaparna har fått tillökning, även under fikapauserna. Lasse smakade på en av de goda pajer och bakverk som serverats under oktober.

Staket måste ställas upp utmed järnvägen.

Johan satte fixeringsklotsar under skivorna, så att de alltid hamnar på samma ställe.

Vilket härligt gäng! 🙂


En mörk kväll så stod dom bara där! En upp och några nere. Där uppe var Levente själv, fastighetsägaren…

…som hade klättrat upp på Axelssons byggställning. Äntligen har vi fått upp de skyltar som vi trodde vi skulle hinna montera före sommaren. Bättre sent än aldrig och Axelsson fick en högre byggställning på köpet. Levente hade en bit över som han övertog.

En mycket lärorik och givande resa till  Kalmar där vi först besökte en maxi-värld – World of Dinosaurs och sedan ett klubbmöte med Kalmar MjK och deras fina anläggning och husproduktion. Björn S, Björn K, Christer, Lilja och alla vi andra som var med tackar för de fina mottagandena och säger VI SES!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.