LEGO Fantasy 2024, 1/7 – 10/8 Coola legobyggen

Öppet 1/7 – 10/8. Varje dag utom söndag. Kl 10 – 15.

När Lego är som bäst.
Inspiration, fantasi, kreativitet.

Detta blir fjärde året i rad som vi arrangerar LEGO Fantasy. En fin sommarutställning under sex veckor på Minivärlden. Vi är naturligtvis överlyckliga och vet att våra besökare uppskattar detta enormt. Och på köpet får du uppleva och upptäcka hela Minivärlden Ljungby.

Vi har lyckats sammanföra 14 kreativa och tekniskt skickliga MOC-byggare. De flesta är med i föreningen Swebrick och flera av dem har deltagit framgångsrikt i Lego Masters.

Nu har de plockat fram och visar upp en stor mångfald av olika byggen. Här är det inte de gigantiska modellerna som regerar, utan kreativitet, skaparglädje och finesser i varje detalj. Något som alla kan fascineras och inspireras av.

Dessutom. 2024 är det stora Lego-OS-året.

För exakt 100 år sedan genomfördes OS i Paris. Nu är spelen tillbaka igen. I år har vi därför en egen tävling på temat Olympiska spelen, där legofantaster byggt sina egna bilder av OS på standardplattor 25 x 25 cm. Allt från olika sporter till personliga upplevelser.

OS i Paris 2024

Årets utställare 2024

Viola Jenny Lindell

Har byggt med Lego sedan jag var liten. I tonåren blev det stopp som för så många andra. Men när jag  började jobba i en legobutik i Örebro så var det kört igen och intresset vaknade till liv. Jag gillar Fabuland. Det var stort när jag var liten på 80-talet. Lite nostalgi. Och Unikitty, det är min värld.

Viola Jenny Lindell

Leonard von Wolcker
Börjar med att se en film och väljer ett motiv. Det handlar inte om att bygga en exakt kopia utan om att fånga känslan. Historia är ett stort intresse.

Leonard von Wolcker

Henrik Persson
Började bygga med LEGO 2009. Jag gillar att materialet kan återanvändas. Hur mycket jag än bygger så förbrukar jag inga bitar.

Henrik Persson

Emil Käll
Emil är besatt av att skapa i Lego och bygger i omgångar. Gillar att skapa egna världar.

Emil Käll

Maja Lundberg
Maja som bor i  Agunnaryd i Ljungby bygger inte MOC (ännu) men har en stor utställning med Disney som tema.

Maja Lundberg

Jesper Rydhög
Slutade att bygga LEGO när han fyllde 12 år. Vid okänd ålder, år 2015, så insåg han misstaget och började att bygga igen! I år ställer jag ”En svensk idyll”.

Jesper Rydhög

Joakim Segeblad
Joakim medverkade i LEGO Masters 2021. Han ser klossarna som färgklickar och bygger mest med barnen. Tycker om lek och fantasifullt bygge.
Instagram: sök på Afkim

Joakim Segeblad

 

David Gustavsson

Började bygga Lego för 22 år sedan och bygger gärna saker med funktioner och rörlighet. Mitt ständiga mål med legobyggandet är att pressa gränsen för vad som går att göra i Lego.

Deltog i Lego Masters 2020 och jobbar nu heltid med att bygga åt olika kunder.

David Gustavsson

William Boyde

William Boyde

 

Jimmy Skoglund

 

Sergio Gonzales
Välkänd profil från Lego Masters

Sergio Gonzales

 

Erik Olsson
Jag är en kille från Bromölla som har byggt lego så länge jag kan minnas. Intresset började redan när jag var fem år och fick min första byggsats. Jag har alltid tyckt om att vara kreativ och har därför byggt mycket på egen hand. Naturen, fantasy och science fiction är stora inspirationskällor till mina byggen. Jag tar också mycket inspiration från andra byggare som lägger upp sina mästerverk på olika sociala medier. Legot har betytt mycket för mig och gjort att jag har kunnat vara kreativ och skapa saker. Det är en konstform i mina ögon.

Erik Olsson

Conny Gustavsson

Mattias Lind

 

Jonas Richthoff
Jag bygger normalt sett inte med Lego, utan har lagt mitt liv på tennfigurer. Däremot kunde jag inte motstå att bygga upp Eiffeltornet i år eftersom min farfar var både världsmästare och OS-mästar i tungviktsbrottning. Han deltog i OS Paris 1924!

Jonas Richthoff

 

Självklart kan du bygga själv också!

 

 

Du gillar kanske också...