September igen

Senior Non-Stop. Har inget med godiset att göra även om damerna är söta.

De besökte Minivärlden den 26/9 2019 och var mycket nöjda med besöket…

…och vår nye medlem Chr…eh vår nyklippta och nyrakade medlem Christer Svensson som berättade om Schultze, Lilla Småland och föreningen. Tommy L hjälpte till och fotade, Bitte serverade och…

…Bengt R tyckte besökarna skötte sig bra bakom spakarna i Styrhytten på ADJ-banan.

Några som tyckte vi skött oss bra var Hässleholms modelljärnvägsföreningen, som bygger en fin modell av Hässleholm med omnejd. De har, liksom vi, flyttat anläggningen, även om deras flytt var mer komplicerad och under större tidspress än vår.

Efter Anders inledande kring föreningens bildande, berättade Johan om ADJ-banan Landet Somewhere och om Dr. Schultze. Sedan blev det fika med bakgruppens fina bakverk och efter det besök…

  …i övriga lokaler, utställningar och Lilla Småland, blandat med mycket roligt snack och erfarenhetsutbyte.

Den gula under Anders arm är Björn som ibland undrar vilket galet projekt han givit sig in i. Tack för att ni kom. Vi får ta en sväng till er vid tillfälle.

På Hösttåget den 14 september, dagen då alla tåg- och modelltågsnördar besöker oss tittade fd. skoldirektör Martin Eriksson in med mössa, lykta och de informationsskärmar han låtit tillverka åt Godsmagasinet en gång i tiden. Nu när kommunen driver godsmagasinet och blåsorkestern blåstes bort så vill man inte veta av sin gamla historia. ”Bättre ni tar dom”, sa Martin och vi tackar och bugar!

Två långväga besökare. En hemlig födelsedagsresa söderut, nej det blev inte som han gissade, Wunderland, men det blev Minivärlden i Ljungby – hotet mot Hamburg. Så beskrev Ulf Beskow oss 2012.

Efter Hösttåget kom Roland Ingered ned med en Saturn-raket, lite påverkad av Jonas Richthoff som gärna vill bygga ett diorama med detta. Raketen är inte limmad och går därför att ta isär vilket imponerade på Lelle, Johan, Anders, Tommy, Bengt R, Bitte och kanske någon mer (utom bild) och i bild: halva Lelle, Lasse N, Björn, Christer, Tommy A, Kim, Lennart.

3-2..

1 – LETS GOOOO!

Så var det Prova-på kväll igen. Är du sugen på att vara med i en fantastiskt föreningen och missade Prova på-kvällen, hör av dig ändå! Det är inte bara modellbygge utan snickeri, mekanik, marknadsföring, arkiv/bibliotek, projektledning, visningsverksamhet, guidning och massor mer som vi behöver hjälp med!

Björn Almryd gick runt och anmärkte på saker, även om han normaltvis är en aktiv och trevlig part i landskapsgruppen. Troligtvis kommer Björn Almryd anmärka på denna text också, eftersom han inte alls heter Björn utan BENGT!

Christer satt och limmade ett hus, Eliassons gamla affär i Lidhult, samt bostadshus till innehavaren av cykelverkstaden.

Tommy fotade medlemmar som nu är uppsatta (fotona!) på triangulären i lokalen.

Carina och Gun gjorde en stor insats i planerandet inför Prova På-kvällen och slet som de ska under kvällen!

Sista dagen i september besökte Rotary Ljungby Minivärlden och var mycket imponerade, liksom de flesta är de imponerade av bilen på Bökö.

Och förundras över tennsoldaterna med alla sina verkliga berättelser…

…även om det är mycket blod och slag, eller Schlacht som man säger på tyska.

Visst är det intressant att läsa och se på platser som en gång i tiden var fulla av liv, men som mest finns kvar i minnet hos några från förr.

Ah, det är skönt att slå sig ner i den fåtölj som egentligen är tänkt till…

…Robotföraren. De yngsta är ALLTID bättre robotförare än de äldre.

På tal om äldre så ville kombimedlemmen Sven-Holger (Rotary & Minivärlden) tacka för att vi kom, och fick komma. Vi tackar för den goda maten som vi/ni bjöds av oss/er och välkomnar er/oss tillbaka på ett besök. Summan av kardemumman förstod alla att de hade ägnat en lång måndagskväll på…

 

Men vad händer mer i september? Byggdes och jobbade det ingenting?

Efter en intensiv sommar har vi tagit det lugnt men ändå jobbat i föreningen:

  • organiserat i landskapsverkstaden
  • städat i finmekaniska verkstaden
  • sorterat i specialeffekts- och elhyllorna
  • sorterat verktyg
  • snackat ihop oss
  • haft möten och planerat arbeten
  • städat i snickeriet
  • städat och organiserat i förrådet (jättejobb!)
  • sorterat donationer och papper
  • planerat,  planerat, planerat.

Det har varit skönt att inte springa på men nu är oktober kommen och då gäller det att sätta fart igen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.