Påskatåget 2019

Landskapet på Bökö växer fram och så här såg det ut inför Påskatåget 2019.

Hönorna hade kommit på plats, men varför står de inte i hönsgården som ska byggas vid uthuset? Det svaret får du när du besöker oss i sommar! 😉

Nyfiken kille som klättra ville. Bänken står en bit ifrån men i sommar kommer det vara enklare att se då räcket med trappsteg kommit upp.

Stinsen i Lidhult blev störd under sitt arbete på Påskatåget. ”Jag har kundbesök, och då vill jag vara ifred. Nåja ingen kund. Jag har skaffat mig damsällskap. Men tågen och arbetet på stationen är det jag gillar mest”, säger stinsen, bland mycket annat.

Besökarna strömmade in och det blev snabbt fullt i lokalen…

…i kön vid caféet. Just nu är det fikatime.

Och nu är det pysseltime. Vår populära skaparhörna gillas av vuxna och barn. Där kan du måla figurer, måla träd, bygga ett hus och annat skojigt.

Tågkörning!

På Lilla Småland, i Bökö hade ett av husen fått 40 watts lampor.

Och naturligtvis ville många tävla om detta goda påskägg genom att räkna hur många ägg vi gömt på hela Minivärlden…

Det kanske var Haren Anders, eller Kanin-Graham…

…eller KatriNalle som gömt dem?

Så här ser de ut i verkligheten. Tack till Liatölparnas Liatölpare husbyggare Christer Svensson som lånat ut dem, eftersom kycklingdräkten försvunnit från förrådet. Den tar vi nästa år! 😉

När alla drygt 200 beskuttare skuttat hem till påskmaten så fick Amanda och Axel städa upp. De gjorde ett bra jobb!

Här kommer lite bonusbilder, denna tagen före Påskatåget på Citygross, som hjälpte oss med godisägget. TACK Mats! KG och Anders skojar.

Lidhult så som det såg ut dagarna före Påskatåget och målarna ej ännu målat vägarna.

Anders Holmberg som gör isometriska skisser har nästan numera utarbetad fått utarbeta denna detaljerade skiss över Lidhult, Åsen, Unnen.

Någon dag efter Påskatåget lyfte vi på en landskapsskiva och upptäckte denna människa som gått in i väggen, eller skivan. :O Hen får sitta kvar!

Rälsläggningen pågår och här är granskningsfoton. Ett bra tips för att hitta kvalitétsavvikelser. Ta ett foto (på vad du än bygger). Hur ser det ut? Vad saknar du? Är kurvan bra eller knyckig…

…har du satt i plastblecket ordentligt?

Tisdagen den 30 april dundrade Sven-Holger in vilket vi tycker om. Men denna gången var inte alla överens. En trevlig debatt uppstod som löstes i samförstånd med koppar kaffe.

Johan och Lelle har lagt tid på att dra nätverk. Detta är delar av den utrustning vi fick hämta från ombyggnaden av läkarstationen ovanför Hotell Terraza. Varje litet nätverksuttag i patchpanelen kostar 85 kronor + moms, så vi är tacksamma!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.