Julbordsbonus

Sagan om den stora slumpen (based on a true story)

Det var en gång en Gästgivargård i en liten by i kanten av sydvästra Småland. Det var en plats som de flesta kände till för sin otroligt goda mat och varma gästvänlighet.

I samma by fanns det vid denna tid också en spirande, ja nästan religiös, miniatyrvärld som vackert kämpade med att bli det där lilla extra som vi vanliga människor alltid drömmer om att bli. Den kallades i folkmun för Minivärlden.

En dag träffades de av en slump på det kullerstenslagda torget framför den vackert upplysta byggnaden. Slumpen träffade dem så hårt att, när de vaknade, ville de tillsammans skapa något större än de själva hade tänkt på tidigare.

Så såddes fröet till den storartade idén om att det berömda julbordet och den uppmärksammade miniatyrvärlden slog samman sina julsäckar för en kort men intensiv stund.

Några månader senare föddes Gästgivargårdens juliga julefrid med Minivärldens smällkalla vintermodell. Och hör och häpna, därtill en generös julbordsbonus med gratis inträde till Minivärlden för den som satte sig vid julbordet i de vackert utsmyckade rummen.

Enda kravet var att de skulle ta med sig sina tre bästa vänner vid samma tillfälle. Ungefär som de tre vise männen bar med sig sina gåvor till det nyfödda barnet i krubban.

Kan en saga bli vackrare än så?

Äta, njuta, uppleva, upptäcka.

Gästgivargården i Ljungby lagar väldigt god och smakfull mat. Anrättningar som alltid har det där lilla extra i sig och som alltid presenteras på ett tilltalande sätt. Man har helt enkelt det bästa köket i Ljungby. Man vill leverera en upplevelse och ett personligt värdskap som verkligen känns vid ett besök. Gästerna vill gärna komma tillbaka. I dörren står krögarparet Christian och Marielle Hallberg och hälsar välkommen.

Minivärlden Ljungby är ett förhållandevis nytt besöksmål som attraherar en bred målgrupp med varierande intresseområden. Det driva av den ideella föreningen TågCentralen. Stor fokus ligger på att ett besök ska bli ”En upplevelse för hela familjen”. Från äldst till yngst. Här kan man upptäcka och uppleva saker som ingen annanstans. Trivas och ha det mysigt. Värdskapet står i centrum. Varje besökare ska känna sig sedd och uppskattad.

Tanken kring ett samarbete har vuxit fram de senaste åren. Och just denna julen har det resulterat i Minivärldens julbordsbonus. Tanken med denna är att vi vill locka Ljungbybor, och då menar vi hela kommunen, att besöka oss. Vanligtvis är 85 procent av våra besökare inte från Ljungby. Men det ska det bli ändring på. Gästgivargården å sin sida får möjlighet att ge sina julbordsgäster en extra julgåva som tack för besöket.

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.