Biografen SAGA i tågkupén

Känn dig som en filmstjärna när du gå in under Biografen Sagas ljusbåge.

Välkommen att slå dig ned i våra kupésoffor från både SJ och DSB. De senare som en fin gest till Dr Bent Schultze, skaparen av Landet Somewhere. Bent Schultze var född i Köpenhamn.

I vår bio kan du se filmupptagningar från Bolmenbanan och Skåne-Smålands Järnväg. De järnvägarna är förebilderna och inspirationen för vår fantastiska miniatyrvärld Lilla Småland. Ibland dyker det upp en och annan film också…

Att se på tågfilmer från gamla tider är faktiskt mysigt, även om du inte är särskilt tågintresserad. Du får ändå en upplevelse om hur samhället såg ut på din mammas eller farfars tid. Och är du barn så är det alltid kul med ånglok och tåg som kör, även på film!

En del av filmerna kan du köpa i vår shop i Millans Kafé.

Biografen Saga

Ljungbys eller kanske Sveriges minsta biograf. Den låg i en byggnad som var vackrare än själva filmerna. När Ljungby centrum ”moderniserades” på 1960-talet, revs delar av biografen. En liten del sparades av konstnären Sven Ljungberg i hans trädgård.

På Minivärlden hyllar vi alla Sveriges små biografer som de såg ut förr genom ett jättestort fotografi av just Saga Biografen.

Många minnen från biograf Saga kan man läsa om i Facebook-gruppen ”Man vet att man är från Ljungby…”.

Du gillar kanske också...